Παρασκευή 06.12.2019

Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Γεγονός αποτελεί πλέον η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αφού πριν από λίγο άρχισε η επίσημη τελετή, στο κτήριο του αμερικανικού γενικού προξενείου στην πόλη.

Η πρεσβεία θα στεγαστεί προς το παρόν στο συγκεκριμένο κτήριο, μέχρι να ανεγερθεί το νέο, υπερσύγχρονο και ασφαλές κτήριο που σχεδιάζεται.

Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα από την ίδρυση του Ισραήλ, το 1948, η οποία αναγνώρισε επισήμως ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους την Ιερουσαλήμ, χωρίς μάλιστα να κάνει διάκριση μεταξύ του δυτικού, εβραϊκού τομέα της πόλης και του ανατολικού, τον οποίο διεκδικούν ως πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης οι Παλαιστίνιοι Άραβες.

Σήμερα ανοίγουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ» δήλωσε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισράηλ μόλις ξεκίνησε η τελετή.

Ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ υποστήριξε πως είναι δυνατό και για τις δύο πλευρές της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης να κερδίσουν περισσότερα απ′ όσα θα δώσουν στο πλαίσιο οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο Κούσνερ, απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξήγησε ότι «πιστεύουμε πως είναι δυνατό και για τα δύο μέρη να κερδίσουν περισσότερα απ′ όσα θα δώσουν ―έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη - ασφαλείς από τον κίνδυνο, ελεύθεροι από τον φόβο και ικανοί να κυνηγήσουν τα.

κόσμος

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.