Τετάρτη 27.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Yπουργός Δικαιοσύνης Β. Μακεδονίας: Αισθάνομαι ότι έρχομαι σε μια φιλική χώρα

Yπουργός Δικαιοσύνης Β. Μακεδονίας: Αισθάνομαι ότι έρχομαι σε μια φιλική χώρα

«Θεωρώ προνόμιο το γεγονός ότι είμαι η πρώτη υπουργός που έρχεται εδώ μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αισθάνομαι ότι έχω έρθει σε μια φιλική χώρα, αισθάνομαι τη θετική ατμόσφαιρα» δήλωσε στο ΑΠΕ η υπουργός Δικαιοσύνης της Βόρειας Μακεδονίας Ρενάτα Ντέσκοσκα.

Η κ. Ντέσκοσκα, η οποία συμμετείχε το Σαββατοκύριακο στο 1o Thessaloniki Regional Forum δήλωσε επίσης ευτυχής που, όπως είπε, συμμετείχε «σ' αυτή την περιφερειακή σύνοδο, όπου όλοι οι ομιλητές έχουν να πουν κάτι θετικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και συγχαίρουν τους πρωθυπουργούς Ζάεφ και Τσίπρα για το όραμά τους ν' αφήσουμε πίσω μας τη διένεξη αυτή και να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέλλον για τις δύο χώρες μας αλλά και μια καλύτερη οδό για την ένταξη της χώρας μου στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αισθάνομαι υπέροχα. Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη αλλά αυτό που αισθάνομαι σήμερα είναι πολύ πιο διαφορετικό από πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ντέσκοσκα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού επισήμανε πως «δεν υπάρχει μία ιδανική συμφωνία», σημείωσε: «Όταν διαπραγματεύεσαι θα πρέπει να κάνεις πίσω γιατί αυτή είναι η ουσία του συμβιβασμού. Παίρνεις κάτι και χάνεις κάτι άλλο. Θεωρώ ότι και οι δύο χώρες είχαν ανοιχτή προσέγγιση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, υπομονή και γνώριζαν τις κόκκινες γραμμές και τις βασικές ανάγκες ο ένας του άλλου κι έτσι επήλθε ο συμβιβασμός που ήταν μια καλή βάση ώστε να έχουμε αυτή τη συμφωνία».

Ελλάδα, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.