Σάββατο 30.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Ο Ιερώνυμος να βροντήξει το μπαστούνι του για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Ο Ιερώνυμος να βροντήξει το μπαστούνι του για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλας για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προωθήσει την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Η σχετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα προκαλέσει εκρήξεις στους κόλπους της Ιεραρχίας προειδοποίησε, ενώ κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να «βροντήξει το μπαστούνι του». Σημειώνοντας οτι δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία ή ο λαός να δεχτούν το επιχείρημα ότι η χώρα ξαφνικά δεν έχει θρησκεία ή ότι πολιτεία είναι «άθρησκη».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Star fm 97,1, ο Μητροπολίτης άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως μία μειοψηφία επιχειρεί να επιβάλει την άποψή της στην πλειοψηφία. Και προσέθεσε πως το ίδιο συνέβη και με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι άν αύριο γίνουν εκλογές «δεν ξέρουμε τι θα πιάσει» η σημερινή κυβέρνηση στις κάλπες... ενώ χαρακτήρισε «κατάντημα της δημοκρατίας» την διαδικασία αναθεώρησης στην Βουλή.

Ο κ. Νικόλαος υποστήριξε ότι το σημερινό καθεστώς ρυθμίζει «ιδανικά» τις σχέσεις ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία, και διερωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι προκαλούν αυτήν την ανατροπή.

Ελλάδα, Πολιτική, Διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.