Καλάβρυτα: «Ξαναχτύπησε» ο δολοφόνος σκύλων ράτσας - Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα

Γράφτηκε στις .

Έρευνα για τον δολοφόνο που σκοτώνει σκυλιάράτσας ελληνικού ποιμενικού, στο χωριό Τριπόταμα Αχαΐας, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτριος Πανόπουλος.

Μια  περίεργη υπόθεση καλούνται να εξιχνιάσουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές στο χωριό Τριπόταμα Αχαΐας που ανήκει στο δήμο Καλαβρύτων.

Πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη ελληνικός ποιμενικός και όπως διέγνωσε κτηνίατρος, το σκυλί είχε πυροβοληθεί από μονόβολο με φυσίγγια που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριόχοιρων.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση αφού και τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν δολοφονηθεί δυο ακόμη σκυλιά ίδιας ράτσας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και καταγγελίες για ομαδικές δηλητηρίασης με φόλες.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του τελευταίου Ελληνικού ποιμενικού που βρήκε άγριο θάνατο από τα πυρά κυνηγετικού όπλου, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί καθεστώς τρομοκρατίας το οποίο καλλιεργείται από αγνώστους με σκοπό να αποσυρθούν οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Καλαβρύτων και στο αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας εναντίον αγνώστων για την δολοφονία των σκυλιών.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, συνδράμουν και τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Αχαίας. 

Ελλάδα, δικαιοσύνη, Καλάβρυτα, σκύλος