Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων κατά της Συμφωνίας Πρεσπών

Πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων κατά της Συμφωνίας Πρεσπών

Οχτώ πρώην πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων, σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν: "Τα εθνικά θέματα και κυρίως εκείνα που συνδέονται με την ιστορία, τους αγώνες και τις μνήμες του λαούς μας, πρέπει να επιλύονται με αίσθημα ευθύνης και εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης. Τα στοιχεία αυτά ελλείπουν από την λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως ελλείπει και η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος".

Οι ίδιοι συνεχίζουν: "Αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία και κατάπτωση των δημοκρατικών θεσμών και λειτουργιών, όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Το πιο λυπηρό και επικίνδυνο είναι ότι το άρθρο 60 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο "οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση", κατήντησε ανενεργό και πλανάται η σκιά της συναλλαγής, του προσωπικού συμφέροντος και του στυγνού υπολογισμού".

Την δήλωση υπογράφουν οι εξής πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων:

Αθήνας: Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος,

Θεσσαλονίκης: Δημήτρης Γαρούφας και Γιάννης,

Ροδόπης: Γιώργος Κυμπαρίδης,

Ελλάδα, Συμφωνία Πρεσπών

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.