Ιερώνυμος: Άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε

Γράφτηκε στις .

Σφοδρές αντιδράσεις φαίνεται να συναντά η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, όπως καταδεικνύει η δήλωσή του Αρχιεπισκόπου «άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεσις να συμφωνήσουμε» στην οποία προχώρησε μετά το πέρας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Δεν έχουμε συμφωνία αλλά πρόθεση συμφωνίας, είπε ο κ. Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και το κλίμα που δημιουργήθηκε στους κόλπους των ιερέων μετά το χθεσινό κοινό ανακοινωθέν με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως "έχουμε μια ανακοίνωση ότι έχουμε πρόθεση και καλή διάθεση να βρούμε λύση με την Πολιτεία σε προβλήματα που χρονίζουν έναν αιώνα. Όλοι τα συναντάμε μπροστά μας κάθε μέρα".

Πρόσθεσε ακόμη ότι "αυτό θέλουμε να κάνουμε, να συμφωνήσουμε. Θα ακολουθηθεί όμως μία διαδικασία. Το πρώτο ήταν μία ανακοίνωση. Η ανακοίνωση αυτή μεταφέρθηκε στη ΔΙΣ. Το εγκρίναμε. Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Να πούμε στους ιερείς μας γιατί αυτοί είναι που κυρίως ανησυχούν ότι ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί, με όλους τους ιερείς, θα βρούμε τρόπο δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας που θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία που έδειξε την καλή της διάθεση.

Ο Αρχιεπίσκοπος έσπευσε να τονίσει ότι «χωρίς να είναι σύμφωνοι οι ιερείς και οι αρχιερείς δεν θα γίνει απολύτως τίποτα».


Ελλάδα, Πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, Ιερώνυμος, Εκκλησία