Τρίτη 26.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Αντιδρούν οι κληρικοί στη συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα - Προειδοποιούν με μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις

Αντιδρούν οι κληρικοί στη συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα - Προειδοποιούν με μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις

Την έντονη αντίδρασή του για τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό εκφράζει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ακυρωθεί, θα προβεί σε μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις.

«Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Προειδοποιεί ότι "θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία", ενώ καλεί την Ιεραρχία της Εκκλησίας να καταψηφίσει «τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού».

Ο Σύνδεσμος που αριθμεί 8000 κληρικούς εγγεγραμμένους, επισημαίνει επίσης πως «θα πράξει τα δέοντα για να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία, προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες», ενώ καταλήγει πως «σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Μιλώντας εχθές στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Γεώργιος Σελλής, ανέφερε ότι θα μελετήσουν τη συμφωνία και θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και το ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας την παραμονή τους στον δημόσιο τομέα.

Το ερώτημα γιατί θα πρέπει να γίνει τροποποίηση και αλλαγή, εάν τελικά το δημόσιο συνεχίζει να μισθοδοτεί τον κληρικό, έθεσε μιλώντας εχθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, Αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. 

Επεσήμανε επίσης ότι με το ισχύον καθεστώς ο κληρικός μπορεί να είναι προσηλωμένος στο εφημεριακό καθήκον του 24 ώρες το 24ωρο. Διερωτήθηκε επίσης ποιός φορέας θα εξασφαλίζει πλέον την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη σύνταξη των κληρικών με το νέο καθεστώς.

Δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση , ενώ δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με την ασφάλιση των κληρικών καθώς δεν θα υπαγόμαστε πλέον στον ΕΦΚΑ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πατήρ Ευάγγελος Φεγγούλης, εκπρόσωπος εφημεριακού κλήρου στην επιτροπή του ΕΦΚΑ.Ελλάδα, Εκκλησία, Διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους, κληρικοι

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.