Πέμπτη 28.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Αντιδρούν οι πάροχοι στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ

Αντιδρούν οι πάροχοι στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ

Η εφαρμογή του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, από τον ΕΟΠΥΥ, συνεχίζεται χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση προς  τις επιχειρήσεις της περίθαλψης και κατ’ επέκταση προς τους ασφαλισμένους για το περιεχόμενό του και κυρίως χωρίς να έχουν ενταχθεί οι προτεινόμενες διορθώσεις που έχουν υποβάλλει οι πάροχοι.

Σήμερα, το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού με τους εκπροσώπους παρόχων, χωρίς ωστόσο οι δεύτεροι να γνωρίζουν εξαρχής πως το θέμα ήταν ο νέος ΕΚΠΥ.

Η ενημέρωση που υπήρξε προς τους παρόχους ήταν πως ο Κανονισμός είχε υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς και αναμενόταν να πάρει αριθμό ΦΕΚ ώστε να δημοσιευόταν μέσα στις προσεχείς δύο ημέρες.Σύμφωνα με τα όσα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλος, ο Κανονισμός είχε συμπεριλάβει πολλές από τις προτάσεις των παρόχων, σημειώνοντας ακόμη πως θα μπορούσαν να γίνουν και διορθώσεις με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, καθώς δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα ένα κείμενο το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό στους παρόχους, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για το ποιες ήταν οι βελτιωτικές αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τους παρόχους η ισχύς του νέου Κανονισμού από 1η Ιανουαρίου 2019.

Παρουσία στη συνέχεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη συμφωνήθηκε η σύνταξη αιτήματος που παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ελλάδα, ΕΟΠΥΥ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.