Πέμπτη 28.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • NYT: Στην Ελλάδα ιερόδουλες, χρήστριες ουσιών, κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη για δέκα ευρώ

NYT: Στην Ελλάδα ιερόδουλες, χρήστριες ουσιών, κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη για δέκα ευρώ

Την κατάσταση στους ελληνικούς οίκους ανοχής καταγράφει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα New York Times.

Αρχικά συνομίλησαν με μία μαντάμ, την 59χρονη Ευαγγελία η οποία «διαφήμιζε» μία Ρωσοπολωνή κοπέλα 22 ετών σε έναν υποψήφιο πελάτη. «Το κορίτσι μου είναι αψεγάδιαστο. Την προτείνω χωρίς επιφύλαξη. Το κορίτσι μου τα κάνει όλα στο κρεβάτι», είπε η 59χρονη.

«Είχα ένα κατάστημα με άνθη για 18 χρόνια και τώρα είμαι εδώ από ανάγκη όχι από χαρά», λέει στην εφημερίδα η Δήμητρα, μία μεσήλικη γυναίκα που έχασε το ανθοπωλείο της και τώρα εργάζεται ως μαντάμ σε οίκο ανοχής στην οδό Φυλής. 

Καμία από τις γυναίκες που μίλησε στην δημοσιογράφο δεν ανέφερε ότι επιτελεί κοινωνικό έργο. «Συχνά μου εξέφρασαν αποτροπιασμό για τους άνδρες πελάτες τους», γράφει, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος. «Δεν είναι άξιοι να έχουν φιλενάδα. Πιστεύουν ότι με το να πληρώσουν 20 ευρώ αγοράζουν κάτι», λέει η 59χρονη μαντάμ Ευαγγελία. 

Καμία, όμως, δεν εξαναγκάστηκε με την βία να βρίσκεται σε οίκο ανοχής. Όλες λένε ότι είχαν ανάγκη τα χρήματα. «Μισώ το σεξ. Μου αρέσουν τα χρήματα αλλά όχι η δουλειά», εξομολογείται η 22χρονη Έλενα. 

Η Αναστασία, γνωστή στους πελάτες της σαν «αμαζόνα», εργάζεται ως ιερόδουλη από την ηλικία των 14 ετών. Σήμερα είναι 33 χρονών και εργάζεται ακόμη πιο σκληρά. «Οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα», λέει η Αναστασία και εξηγεί ότι οι περισσότεροι της λένε ότι θα την επισκεφθούν μόλις πληρωθούν ή κάνουν παζάρια για την τιμή. Πολλές φορές οι άνδρες της ζητούν σεξ χωρίς προφυλάξεις και πολλές ιερόδουλες που είναι χρήστριες ναρκωτικών δέχονται τέτοιους πελάτες με λιγότερα από 10 ευρώ. 

«Αυτές που το κάνουν έχουν έιτζ επομένως δεν τις νοιάζει. Το κάνουν ακόμη και από εκδίκηση αλλά κατέστρεψαν την αγορά», αναφέρει η Αναστασία που βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. 

Στο Μεταξουργείο, η δημοσιογράφος γνώρισε την Μόνικα, μία 30χρονη ιερόδουλη από την Αλβανία που μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μπήκε στην δουλειά πριν από 10 χρόνια όταν ζούσε στην Κρήτη και μετακόμισε στην Αθήνα πριν πέντε χρόνια για να κάνει μία νέα αρχή. Ξεκίνησε να δουλεύει σε μία ταβέρνα και πήρε πτυχίο μάγειρα. Χρειαζόταν όμως να σπουδάσει και δεύτερο χρόνο και το αφεντικό της δεν πλήρωνε. «Ήρθα εδώ γιατί είναι η μοναδική δουλειά που ξέρεις ότι μόλις την κάνεις θα πληρωθείς», λέει η Μόνικα. 

Εξομολογείται ότι περνάει έξι με οκτώ ώρες κάθε μέρα προσπαθώντας να πείσει πελάτες να κάνουν σεξ μαζί της. «Δεν έχουν τα λεφτά. Δεν έχουν λεφτά εδώ και επτά χρόνια», λέει η 30χρονη. «Πριν μερικά χρόνια σου έδιναν και φιλοδώρημα. Σου έδιναν 20, 50 ή και 100 ευρώ αν τους άρεσε. Τώρα δεν υπάρχουν φιλοδωρήματα», αναφέρει η Μόνικα. 

«Επτά ή οκτώ χρόνια πριν 20 με 30 άνδρες θα έμπαιναν στο δωμάτιο με το κορίτσι. Σήμερα είναι πέντε ή έξι. Τώρα έρχονται, ρίχνουν μια ματιά και λένε: επιστρέφω», λέει η 65χρονη Βάσω που είναι μαντάμ εδώ και 20 χρόνια. 

Ελλάδα

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.