Σάββατο 04.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Το ιστορικό κτίριο του ΝΑΤ γίνεται ξενοδοχείο 5 αστέρων

Το ιστορικό κτίριο του ΝΑΤ γίνεται ξενοδοχείο 5 αστέρων

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξει ακόμη ένας κύκλος προκηρύξεων, για την αξιοποίηση 15 ακινήτων, τα οποία βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην περιοχή του Ψυρρή, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας - Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης".

Τα έσοδα από το πρόγραμμα αξιοποίησης αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ και ένα από αυτά τα κτίρια είναι και το Μέγαρο του ΝΑΤ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.

 Το μεγαλοπρεπές Μέγαρο Απομαχικού Ταμείου οικοδομήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 αρχικά ως Μέγαρο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, στο οικόπεδο που βρίσκονταν η κεντρική πλατεία Θεμιστοκλέους, η οποία εκποιήθηκε αντί 12.000.000 δραχμών από την Τάκη Α. Παναγιωτόπουλου.

 Το έργο της κατασκευής του συγκεκριμένου Μεγάρου με τον χαρακτηρισμό ελληνοπρεπή ρυθμό, διήρκεσε τέσσερα χρόνια και κόστισε 30.000.000 δραχμές. Την κατασκευή του οικοδομήματος είχε αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία «Τέκτων», σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Ζουμπουλίδη.

Ελλάδα

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.