Γράφτηκε στις .

"Όχι" της Ύδρας στην ανακήρυξη του Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη

Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας με αφορμή την απόφαση για την ανακήρυξη ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Ύδρας. Τελικά, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα λάβει το χρυσό κλειδί της πόλης, καθώς ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, όπως συνέβη τελικά (7-5 υπέρ), δεν θα σταλεί καμιά πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα είναι παρών στα Μιαούλεια και ούτε στα εγκαίνια του δρόμου Καμίνι-Βλυχός (Οδός Παναγιώτη Τέτση).

Σύμφωνα με τη fonitisydras.com, την έντονη δυσαρέσκειά του δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης ζητώντας σε όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν την πρόταση, να πουν επακριβώς τους λόγους της αντίρρησής τους και να αναιρέσουν την αρνητική απόφασή τους. Και τόνισε: «Είναι μια άσχημη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή. Προσβάλλουν τον ανώτερο πολιτειακό θεσμό όσοι καταψήφισαν. Ο κ. Παυλόπουλος εμπνέει σε όλους σεβασμό. Μιλάμε για τον Διάδοχο του Παύλου Κουντουριώτη.

Δεν επιθυμούν την ανάπτυξη και την προκοπή στον τόπο τους. Ζουν μάλιστα από τουριστικά επαγγέλματα. Είναι αρνητική διαφήμιση για το νησί η απόφασή τους και θα τους κρίνει ο κόσμος. Σε όλους τους γειτονικούς δήμους έχει ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Δημότη». Ενώ τέλος ο κ. Δήμαρχος άφησε αιχμές προς τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν την πρόταση ότι τήρησαν μια προεκλογική στάση..

Πηγή: fonitisydras.com

Ελλάδα