Τετάρτη 27.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών σε πόλεις και νησιά της χώρας το τελευταίο διάστημα στη σκιά της ελληνοτουρκικής έντασης στο Αιγαίο, αλλά και της απόφασης του ΣτΕ για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων εντός της ελληνικής επικράτειας. 

Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από την Πέμπτη το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει περίπου 60 πρόσφυγες, οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από την επαρχία Αφρίν της Συρίας. 

Όπως ανέφεραν οι πρόσφυγες, κοιμήθηκαν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους, γιατί δεν έχουν πού αλλού να μείνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής -σε συνεργασία με φορείς- να προωθηθούν σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξεταστεί πώς θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Μυτιλήνη, λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της πλατείας Σαπφούς στο λιμάνι, περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες - κυρίως από το Αφγανιστάν. Zητούν άμεση εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει και απεγκλωβισμό τους από το νησί. 

Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας βρίσκονται περίπου 6.500 άτομα όταν η χωρητικότητα είναι το πολύ για 3.000.

Πηγή skai.gr

Ελλάδα, Προσφυγικό

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.