Τρίτη 10.12.2019
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο Σάντσεθ συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για την αποφυγή εκλόγών

Ο Σάντσεθ συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για την αποφυγή εκλόγών

Συνεχίζεται ο αγώνας προσπαθειών για σχηματισμό κυβέρνησης από τον ηγέτη των Σοσιαλιστών της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος δεν καταθέτει ακόμη τα «όπλα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνεχίσει να εργάζεται με όλα τα κόμματα προκειμένου να αποφύγει νέες εκλογές, αλλά δεν επιθυμεί - στην παρούσα τουλάχιστον συγκυρία - να προσφέρει κυβέρνηση συνασπισμού στο αριστερό κόμμα Podemos.

«Προσπαθήσαμε να έχουμε μια κυβέρνηση συνασπισμού και το Podemos την μπλόκαρε. Δεν υπάρχει δρόμος προς την κατεύθυνση αυτή... Άλλες φόρμουλες μπορούν να διερευνηθούν, αλλά όχι ο συνασπισμός», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο.

Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από τρεις μήνες, το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Σάντσεθ εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους αλλά δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Σάντσεθ ασκεί χρέη πρωθυπουργού ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική υποστήριξη ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτή την εβδομάδα έχασε δύο ψηφοφορίες αφού το Podemos δεν έδωσε την υποστήριξή του.

Θεωρητικά, ο Σάντσεθ έχει περιθώριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών. Αν δεν τα καταφέρει, θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.