Κυριακή 26.01.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ερντογάν: Η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για την ένταξή μας

Ερντογάν: Η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για την ένταξή μας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ακονίζει τα βέλη του εναντίον της ΕΕ, προχωρώντας παράλληλα σε ενίσχυση της εμπρηστικής του ρητορικής. Μιλώντας σε περιφερειάρχες των νομών της χώρας του είπε ότι κάποιοι «μπορεί να ενοχλούνται από τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, ωστόσο η Άγκυρα ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και το καθεστώς της εγγυήτριας χώρας».

Παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις της ΕΕ μετά τις προκλητικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Πλέον έχουμε δύο δικά μας γεωτρύπανα. Από τη μια υπάρχουν πλοία μας που κάνουν έρευνες και επιχειρούν στην περιοχή. Οι κύριοι ενοχλούνται. Γιατί; Εκεί εμείς επιχειρούμε με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Στην Κύπρο υπάρχουν ομογενείς μας και εμείς για την Κύπρο δεν είμαστε μια οποιαδήποτε χώρα. Για την Κύπρο η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. Η Ελλάδα, η Βρετανία είναι επίσης εγγυήτριες χώρες. Η ΕΕ λειτουργεί ως παρατηρητής. Αλλά ποτέ δεν έκανε αυτό που της αναλογούσε».

Στη συνέχεια, τόνισε, απευθυνόμενος στην ΕΕ: «Έδωσαν υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια. Ούτε και αυτές τις τήρησαν. Αυτοί είστε εσείς. Αυτοί δεν είστε; Ποτέ δεν τηρήσατε τις υποσχέσεις σας».

«Δεν ξεχάσαμε αυτά που μας υποσχέθηκε η ΕΕ για την πλήρη ένταξή μας. Παρότι εμείς εκπληρώσαμε τις υποσχέσεις μας στο Μεταναστευτικό, η απέναντι πλευρά έδωσε υποσχέσεις τόσο για οικονομική βοήθεια όσο και για άρση των θεωρήσεων, που ωστόσο δεν εκπλήρωσε και γι’ αυτό πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Για κάθε βήμα που θα κάνουν εκείνοι, εμείς θα κάνουμε δέκα. Θέλω να ελπίζω ότι στο άμεσο μέλλον θα πετύχουμε έναν ευρύ συμβιβασμό με την Ε.Ε. όσον αφορά στην πολιτική στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.