Κυριακή 19.01.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ελιγµός του ΚΙΝΑΛ για το άσυλο – Επιστροφή του νόμου Διαμαντοπούλου

Ελιγµός του ΚΙΝΑΛ για το άσυλο – Επιστροφή του νόμου Διαμαντοπούλου

Προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΙΝΑΛ χρέωσε ο εκπρόσωπος του κόµµατος Π. Χρηστίδης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσκληση στην κυβέρνηση να υιοθετήσει εκ νέου τις διατάξεις του νόµου Διαµαντοπούλου για το πανεπιστηµιακό άσυλο απευθύνει το Κίνηµα Αλλαγής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεών του. Το ΚΙΝΑΛ θεωρεί το άρθρο 3 του συγκεκριµένου νόµου ισχυρή βάση για την αντιµετώπιση της ανοµίας αλλά και για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και της λειτουργίας των ΑΕΙ.

Είναι αλήθεια ότι η ΧαριλάουΤρικούπη αποφεύγει να περιγράψει την πρότασή της µε τη φρασεολογία της Ν∆, υπενθυµίζεται, ωστόσο, ότι ο νόµος ∆ιαµαντοπούλου -επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 2011- νοµοθετήθηκε και για να αντιµετωπιστούν αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήµατος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, έσπευσε χθες να υπογραµµίσει ότι ο Ν. 4009/2011 και το συγκεκριµένο άρθρο για το άσυλο είχαν ψηφιστεί τότε από µια πολύ µεγάλη πλειοψηφία – τα 3/4 της τότε Βουλής.

«Υπάρχει λοιπόν απλή λύση. Να φέρετε στη Βουλή και να ψηφίσουµε το άρθρο 3 του Ν. 4009/2011, διάταξη που είχε τότε ψηφιστεί από τη Βουλή µε πολύ µεγάλη πλειοψηφία. ∆ιάταξη που προστατεύει πλήρως κατά το Σύνταγµά µας, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, τις ακαδηµαϊκές ελευθερίες» έλεγε χθες ο κ. Χρηστίδης, επιµένοντας ότι «η προβοκάτσια και ο µηχανισµός διαστρέβλωσης των θέσεών µας συνεχίζονται και µετεκλογικά, και από τη Ν∆ και από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Τους προειδοποιήσαµε», συνέχισε ο Π. Χρηστίδης, «ότι θα τους ξεµπροστιάσουµε.

Η “Αυγή”, εφηµερίδα της πρώην κυβέρνησης, έπιασε το νήµα από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για να παραποιήσει τη θέση µας για το άσυλο», χαρακτηρίζοντας ξεκάθαρη τη θέση που κατατέθηκε από τη Φώφη Γεννηµατά κατά τις προγραµµατικές δηλώσεις στη Βουλή. «Το θέµα του ασύλου είναι σοβαρό, δεν είναι όµως το µοναδικό πρόβληµα για την αναβάθµιση της δηµόσιας Εκπαίδευσης, που οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν σε κατάρρευση» συµπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, δηλώνοντας ότι η ανοµία βέβαια πρέπει να αντιµετωπιστεί, γιατί υπονοµεύει το δηµόσιο πανεπιστήµιο και περιορίζει την πρόσβαση στην ποιοτική γνώση των λιγότερο προνοµιούχων φοιτητών.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.