Τρίτη 10.12.2019
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Η Δ. Μιχαηλίδου συνάντησε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων

Η Δ. Μιχαηλίδου συνάντησε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων

Η Yφυπουργός Eργασίας και Kοινωνικών Yποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο νέος Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων. 

 H συνάντηση έγινε ενόψει της αναχώρησής της Εθνικής ομάδας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Αστέγων, που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αφού μετέφεραν τις θερμότερες ευχές τους συνομίλησαν με την ελληνική αποστολή για τον σκοπό δημιουργίας της ομάδας καθώς και για τους τρόπους ενίσχυσης της από την πολιτεία.Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού διαμορφώνοντας τις αναγκαίες πολιτικές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καθολική, ισότιμη και ομαλή ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό. 

Ταυτόχρονα η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας συνομίλησαν και με τον πωλητή του Περιοδικού δρόμου ''Σχεδία'' που πουλούσε το περιοδικό στο αεροδρόμιο. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πουλώντας το περιοδικό  εξασφαλίζουν  ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας κανόνισαν μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου να συναντηθούν εκ νέου με την ομάδα και τους υπεύθυνους του περιοδικού σχεδία καθώς και ότι σύντομα θα επισκεφθούν το νέο χώρο της Σχεδίας το Σχεδία home.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.