Τετάρτη 08.07.2020

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η πρώτη πρόσκληση δόθηκε στην Ελλάδα

Ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η ΔΟΕ γιόρτασε το γεγονός δίνοντας τις προσκλήσεις συμμετοχής στις χώρες με την Ελλάδα να παραλαμβάνει πρώτη.

Τηρουμένων των παραδόσεων, δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο, η Ελλάδα να έχει προτεραιότητα σε τέτοιου είδους εθιμοτυπικά.

Το νέο (και ευχάριστο) γεγονός ήταν πως την πρόσκληση για λογαριασμό της Ελλάδας την έλαβε ένας Έλληνας «αθάνατος» και στην προκειμένη περίπτωση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, για τον εορτασμό του ενός έτους πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της, ως η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Σε ένα χρόνο από σήμερα η Ιαπωνία θα γράψει ιστορία. Θα είναι η σπουδαία και μοναδική στιγμή που οι Ιάπωνες θα δείξετε σε όλον τον κόσμο την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις σας, την ριζοσπαστική καινοτομία σας, την κουλτούρα της φιλοξενίας σας και, φυσικά, την αγάπη σας για τον αθλητισμό», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Προσκλήσεις δόθηκαν, επίσης, στους Προέδρους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Κίνας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Σενεγάλης, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας καθώς και στον Αρχηγό της Αποστολής της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων της ΔΟΕ.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.