Κυριακή 15.12.2019
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Iσπανία: Ο Σάντσεθ παραδέχεται ότι δεν θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης

Iσπανία: Ο Σάντσεθ παραδέχεται ότι δεν θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης

Μετά την πρώτη ήττα του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος δεν εξασφάλισε την Τρίτη πλειοψηφία από το ισπανικό κοινοβούλιο ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, αρχίζει νέος γύρος αγωνίας.

Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών παραδέχθηκε ότι στην τελευταία και κρίσιμη μάχη της Πέμπτης δεν θα καταφέρει να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου για να παραμείνει στην εξουσία.

Η ανάληψη υπουργείων την οποία θέτουν ως όρο οι Podemos, για να βοηθήσουν τον Σάντσεθ, αποτελεί αγκάθι για εκείνον αφού συχνά διαφοροποιεί την πολιτική του τοποθέτηση από το αριστερό κόμμα.

«Μια συμφωνία δεν κατέστη δυνατή» ανακοίνωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης ενώπιον του κοινοβουλίου πριν καν ξεκινήσει η ψηφοφορία των βουλευτών.

«Δεν θα είμαστε η κυβέρνηση που θα είναι σημαντική για την Ισπανία» παραδέχθηκε καταλογίζοντας στους Podemos την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos, προέτρεψε τον Σοσιαλιστή ηγέτη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το κόμμα του, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών και να μην οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση.

Μια πηγή από τους κόλπους του κόμματος ανέφερε πως το κόμμα θα επιλέξει να απέχειαπό την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, αργότερα σήμερα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Σάντσεθ δεν θα λάβει επαρκείς ψήφους προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Εναπόκειται, πλέον, στον Σάντσεθ να αποφασίσει εάν θέλει να επιχειρήσει και να αναζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο ή να πάει κατευθείαν σε εκλογές.

Ο Ιγκλέσιας υπέβαλε προτάσεις στον Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του, λέγοντας ότι προτίθεται να αποσύρει το αίτημά του το κόμμα του να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Ο Σάντσεθ ωστόσο έχει διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί κυβέρνηση με τον Ιγκλέσιας καταλογίζοντάς του πολιτική αστάθεια.

Τα μέλη των Podemos, από την άλλη, κατόπιν ψηφοφορίας, αποφάσισαν να στηρίξουν τους Σοσιαλιστές μόνο εάν συμμετέχουν σε κυβέρνηση μαζί τους.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.