Παρασκευή 24.01.2020

'Ερχεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα Airbnb

Τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον τομέα του τουρισμού καθόρισαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

 Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας Κώστας Λούλης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση στο τρίπτυχο «ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα». Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στη συνέχεια ότι «δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα».

Πέρα από το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, συζήτησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο προσεχές διάστημα.

H κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει αυτές τις προτεραιότητες για τον τομέα του τουρισμού:

Αναβάθμιση της Τουριστικής Εκπαίδευσης
Ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb)
Απλοποίηση αδειοδοτήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης
Αποοτελεσματική τουριστική προβολή μέσω σύμπραξης του ΕΟΤ με τον ιδιωτικό τομέα (Marketing Greece)
Το σχετικό tweet της Ελληνικής Κυβέρνησης:

'Οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον τουρισμό θα έχει εκπονηθεί εντός του προσεχούς εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, πάντως, ότι «θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Γι' αυτό θέλουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν. Εύχομαι καλή δύναμη στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας για να κάνουμε αυτό που αξίζει η Ελλάδα όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες», ανέφερε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.