Τρίτη 28.01.2020

Κουμουτσάκος: Επαναπροωθήσαμε 32 μετανάστες στο Πακιστάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Κουμουτσάκος, χθες καλεσμένος στην εκπομπή ”Αντιθέσεις” και στο Action 24, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα επιστροφής μεταναστών προχωρώντας και στην ανακοίνωση επίκαιρης επιστροφής μεταναστών προς το Πακιστάν.

Ο κ. Κουμουτσάκος αποσαφήνισε ότι η ένταξη της μεταναστευτικής πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αποτελεί μια πρωτοτυπία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλύοντας το ζήτημα των αιτούντων άσυλο, τόνισε πως ”όταν αποφασιστεί πως ένας μετανάστης δεν έχει δικαίωμα στο άσυλο εκ των πραγμάτων επιστρέφει στην χώρα προελεύσεως” και συνέχισε δεικτικά λέγοντας πως ”αυτό άλλωστε περιλαμβάνει και η συμφωνία με την Τουρκία”.

Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε πως οι επιστροφές θα προχωρήσουν ”για να στείλουμε ένα μήνυμα στην άλλη πλευρά και στους διακινητές και σε αυτούς τους ανθρώπους” , έτσι λοιπόν ανακοίνωσε πως ”απόψε ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση το Ισλαμαμπάντ, δηλαδή το Πακιστάν, επιστρέφει 32 Πακιστανούς πολίτες, οι 30 μέχρι πρότινος διέμεναν στην Ελλάδα και οι δύο διέμεναν στη Σουηδία”.

Η επιστροφή αυτή έγινε κατόπιν συνεννοήσεως με το Πακιστάν, ενώ δήλωσε πως ”υπάρχουν και άλλες πιο δύσκολες χώρες που δεν είναι πάντοτε δεκτικές ως προς τις επιστροφές”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη αν αυτή η διαδικασία αποτελεί πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης, ο υπουργός απάντησε πως είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά η νέα κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες επιστροφής-επαναπροώθησης.

Κλείνοντας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως ”η κυβέρνηση δεν τους αντιμετωπίζει ως εισβολείς, αλλά δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει και ως φιλοξενούμενους”, ενώ ξεκαθάρισε πως θα ενισχυθούν άμεσα τα κέντρα ελέγχου χορήγησης ασύλου προκειμένου να ενταθούν οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.