Δευτέρα 13.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • O Βαρουφάκης σχολιάζει τον Ντάισελμπλουμ: Ο αστοιχείωτος παραλίγο να γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ

O Βαρουφάκης σχολιάζει τον Ντάισελμπλουμ: Ο αστοιχείωτος παραλίγο να γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ

Είναι από τις στιγμές που απορεί κανείς και ταιριάζει η παροιμία «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης θυμήθηκε τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup με αφορμή την ήττα του Ντάισελμπλουμ στη διαδικασία επιλογής του Ευρωπαίου υποψηφίου για το ΔΝΤ. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «αστοιχείωτο». Bέβαια ξεχνάει πως την εποχή εποχή που ήταν υπουργός οικονομικών κόντεψε να τινάξει την οικονομία στον αέρα.

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή», έγραψε στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης, κάνοντας αναφορά στη διαδικασία από την οποία αναδείχθηκε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ως η Ευρωπαία που πάει για το ΔΝΤ.

Πάντως, η ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη στα αγγλικά για το ίδιο θέμα ήταν ελαφρώς διαφορετική, αφού δεν περιελάμβανε τον χαρακτηρισμό «αστοιχείωτος» για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Το ότι ο Ντάισελμπλουμ έφτασε κοντά στην κορυφαία θέση του ΔΝΤ λέει πολλά για την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνοκρατικές ικανότητες και τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Στο τέλος, η επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας αναλαμβάνει από την επικεφαλής του ΔΝΤ που ανέλαβε από τον επικεφαλής της ΕΚΤ. Δεν έχουν ντροπή;», έγραψε στην ανάρτησή του στα αγγλικά.

 

 

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.