Τετάρτη 15.07.2020

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τεράστια μαύρη τρύπα

Μια μεγάλη μαύρη τρύπα με μάζα 40πλάσια του ήλιου πιστεύουν ότι ανακάλυψαν Γερμανοί αστρονόμοι σε απόσταση 700 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

 Η μαύρη τρύπα βρίσκεται στον υπερμεγέθη ελλειπτικό γαλαξία Holmberg 15A, που αποτελεί τμήμα μιας ομάδας άνω των 500 γαλαξιών, γνωστής ως Abell 85 και είναι τόσο τεράστια που θα μπορούσε να καταπιεί όχι μόνον τη Γη και τους γειτονικούς της πλανήτες, αλλά ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα. Αν και οι ειδικοί υποπτεύονταν εδώ και καιρό την ύπαρξη της μαύρης τρύπας, είναι η πρώτη φορά που αυτό επιβεβαιώνεται από την ανάλυση των κινήσεων των αστέρων γύρω της στη νέα μελέτη.

«Πρόκειται για την πιο μεγάλη μαύρη τρύπα με άμεση δυναμική ανίχνευση στο κοντινό σύμπαν», ανέφεραν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck Εξωγήινης Φυσικής και του Πανεπιστημιακού Παρατηρητηρίου του Μονάχου στο Sci-News, συμπληρώνοντας ότι «η μαύρη τρύπα δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη γνωστή, αλλά και τέσσερις έως εννιά φορές μεγαλύτερη του αναμενομένου δεδομένης της αστρικής μάζας του γαλαξία». Για τον Άντριου Κόουτς του University College of London «είναι η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα στη δική μας περιοχή του σύμπαντος και μια από τις μεγαλύτερες που εντοπίστηκαν ποτέ».

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.