Μικρή πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Γράφτηκε στις .

Μικρές απώλειες σημειώνονται από το πρωί στην τιμή του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, μετά την πολύ μεγάλη άνοδο που καταγράφηκε χθες, στον απόηχο των επιθέσεων σε δύο μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία.

Στις 8:30 το πρωί η τιμή του τύπου Brent, που χρησιμοποιείται ως δείκτης για την τιμολόγηση πολλών ποικιλιών αργού ανά τον κόσμο, υποχωρεί κατά 0,83% και διαμορφώνεται στα 68,45 δολάρια ανά βαρέλι.

Η έκρυθμη κατάσταση στον Περσικό εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει «ντόμινο» αυξήσεων στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και φυσικού αερίου διεθνώς. Από το «κάδρο» δεν μπορεί φυσικά να λείπει και η Ελλάδα, με τους βενζινοπώλες να εκφράζουν φόβους ότι, αν η τιμή του πετρελαίου φτάσει ή και ξεπεράσει τα 70 δολάρια, η τιμή της βενζίνης μπορεί να φτάσει, από 1,60 ευρώ/λίτρο που είναι σήμερα κατά μέσο όρο, στο 1,65-1,66 ευρώ/λίτρο και στα νησιά να αγγίξει ακόμη και τα 2 ευρώ/λίτρο.

Αντίστοιχες θα είναι και οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Από ένα ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα και 1,20 στις νησιωτικές να φτάσει το 1,20-1,30 ευρώ, ενώ για τα νησιά να «εκτοξευτεί» ακόμη και στο 1,40 ευρώ.

Meaculpa