Τετάρτη 19.02.2020

Διατηρήστε το σάντουιτς τραγανό μέχρι να το καταναλώσετε

Έτσι θα είναι σαν να είναι φτιαγμένο εκείνη τη στιγμή.

Όταν πρόκειται για ένα γρήγορο μεσημεριανό για το γραφείο ή το σχολικό ταπεράκι, τα σάντουιτς είναι σίγουρα μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες επιλογές. Το κακό είναι ότι πολλές φορές όσο καλό συνδυασμό γεύσεων και να έχεις κάνει, όταν ανοίγεις το τάπερ το μεσημέρι, το τοστάκι δεν θυμίζει σε τίποτα το λαχταριστό γεύμα που αντίκριζες όταν το έφτιαχνες το πρωί, καθώς το ψωμί έχει πανιάσει και δείχνει κάπως… «θλιβερό». Ευτυχώς έχουμε όλα τα μυστικά για σάντουιτς που διατηρούνται λαχταριστά όσες ώρες και να περάσουν:

1. Μη λυπάσαι τις αλοιφές
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά μια καλή στρώση από την αγαπημένη σου αλοιφή είναι το μυστικό για να μένει το σάντουιτς… στη θέση του! Λειτουργεί ως διαχωριστικό μεταξύ του ψωμιού και των υπόλοιπων υλικών, κρατώντας την περιττή υγρασία μακριά από το ψωμί. Αγαπημένες μας επιλογές είναι το χούμους, το πέστο και η μουστάρδα. Εάν δεν σού αρέσει κάποιο από τα παραπάνω, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με λίγο βούτυρο.

2. DIY
Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να βάλεις τα συστατικά του σάντουιτς ξεχωριστά στο δοχείο φαγητού σου. Όταν λοιπόν σε πιάσει λιγούρα στο γραφείο, μπορείς να το φτιάξεις επί τόπου, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Με την ιδέα αυτή θα ενθουσιαστούν και τα παιδιά, τα οποία θα δουν την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι, κάτι που πιθανόν να τα κάνει να φάνε και όλο τους το φαγητό.

3. Επίλεξε το σωστό ψωμί
Αντί για ψωμί του τοστ, που συνήθως πανιάζει εύκολα, επίλεξε φρατζολάκι, μπαγκέτα, τσιπάτα, αραβική πίτα ή τορτίγια.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.