Τετάρτη 19.02.2020

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κοκκινοπίπερο

Μία συνταγή για όλην την οικογένεια.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 390ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο και στυμμένο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκό σκόρδο σε σκόνη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το ρύζι, το αβγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ¼ από τον χυμό ντομάτας.

Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τον κιμά σε γιουβαρλάκια, τα οποία ακουμπάτε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα γιουβαρλάκια από όλες τις μεριές. Περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και, μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον πάπρικα.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.