Γράφτηκε στις .

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κοκκινοπίπερο

Μία συνταγή για όλην την οικογένεια.

Υλικά

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το ρύζι, το αβγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ¼ από τον χυμό ντομάτας.

Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τον κιμά σε γιουβαρλάκια, τα οποία ακουμπάτε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα γιουβαρλάκια από όλες τις μεριές. Περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και, μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον πάπρικα.

Meaculpa