Κυριακή 07.06.2020

Συνταγή: Πανακότα με φράουλα

Το ιταλικό γλυκό που "χαϊδεύει τον ουρανίσκο".

Συστατικά

  • ½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος
  • ½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)
  • 1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).

Βήματα

  •  Βήμα 1

Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και  προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

  •  Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.

  •  Βήμα 3

Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας,  αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.