Συνταγή: Πανακότα με φράουλα

Γράφτηκε στις .

Το ιταλικό γλυκό που "χαϊδεύει τον ουρανίσκο".

Συστατικά

Βήματα

Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και  προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.

Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας,  αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.

Meaculpa