Τετάρτη 26.02.2020

Σουφλέ τυριών με σπανάκι

Μία νόστιμη συνταγή που είναι ξεχωριστή για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Υλικά

  • 800γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 4 κοφτές κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 ποτήρια γάλα φρέσκο, ζεστό
  • ½ ποτήρι Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • 300γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά διάφορα
  • 1 αβγό
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε το πράσο με τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε το σπανάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ σαν βάση: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με αβγογδάρτη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνετε και το αβγό και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.

Ρίχνετε στη μπεσαμέλ το σπανάκι με τα πράσα κι ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στο ζεστό φούρνο για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.