Τρίτη 07.04.2020
  • Αρχική
  • News
  • Pop
  • Σκανδαλώδες το έργο Γερμανού καλλιτέχνη με τον Ερντογάν και μία μπανάνα

Σκανδαλώδες το έργο Γερμανού καλλιτέχνη με τον Ερντογάν και μία μπανάνα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις, εξαιτίας της δημιουργίας του Γερμανού Τόμας Μπάουμγκερτελ, στην οποία απεικονίζεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκανδαλώδη τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα απεικονίζει τον «Σουλτάνο του Βοσπόρου», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε έργο του ο Γερμανός καλλιτέχνης Τόμας Μπάουμγκερτερ, με σκανδαλώδη τρόπο και ετοιμάζεται να εκθέσει τον πίνακά του σε έκθεση pop art. 

O Γερμανός καλλιτέχνης δέχεται έντονη κριτική για την πρόθεσή του να εκθέσει το έργο του σε έκθεση pop art στην Κολωνία.

Η πόλη Ντέλμπρουκ της Κολωνίας και το Μουσείο της πόλης είναι χορηγοί της έκθεσης "Γερμανική αστική pop art", η οποία ξεκινά το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild», το τουρκικό γενικό προξενείο λέγεται ότι άσκησε πίεση στο δημοτικό συμβούλιο να μην επιτρέψει την έκθεση του έργου.

Υπό τον τίτλο "Τούρκος δικτάτορας", το έργο του καλλιτέχνη προκαλεί αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απεικονίζεται σκυμμένος, γυμνός από τη μέση και πάνω, με μία μπανάνα στο πίσω μέρος.

Από την πλευρά του, το μουσείο της πόλης Ντέλμπρουκ έχει ξεκάθαρη θέση. Ο αντιπρόεδρος του μουσείου Μίχαελ Οιλερ Σμιντ δήλωσε στην εφημερίδα «Bild»: «Για μένα, η ελευθερία της τέχνης είναι απαραβίαστη!»...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Φεβρουάριο του 2018, το έργο του Μπάουμγκερτελ συμμετείχε σε περίπτερο έκθεσης στην πόλη Καρλσρούη της νότιας Γερμανίας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω:

mc erdogan banana

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.