Δευτέρα 25.05.2020

Η Γκρέτα βλάπτει σοβαρά τον πλανήτη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η ίδια δεν φταίει σε τίποτα. Όταν οι γονείς ενός παιδιού με διαταραχή Άσπεργκερ, που εντάσσεται στο φάσμα του αυτισμού, δηλαδή ενός ανθρώπου με τάση να προσηλώνεται υπερβολικά σε πράγματα και με δυσκολία να νιώσει αυτό που αισθάνονται οι άλλοι, βγάζουν το παιδί τους στη γύρα ως πρέσβη ενός ολόκληρου κινήματος -αν όχι για δικό τους όφελος, σίγουρα από δικές τους αφετηρίες- τότε δεν φταίει το παιδί.

Φταίνε, όμως, οι ακόλουθοι της Γκρέτας. Που με τρόπο εξόχως κολληματικό ανάγουν ένα τέτοιο, εύθραυστο παιδί σε σημαία και εικόνισμα, αφιονίζοντάς το και εξωθώντας το σε ολοένα και πιο επιθετικές συμπεριφορές. Γιατί το κάνουν αυτό; Αν όχι από συναισθηματισμό, μάλλον διότι στις εμμονές και την επιθετικότητα βλέπουν τον εαυτό τους. Μάλλον διότι το new age οικολογικό κίνημα φαίνεται σαν κυρίως να θέλει να τα βάλει με τη Δύση με μένος και οργή, παρά να σώσει τον πλανήτη.

Κι έτσι η Γκρέτα καταλήγει να βλάπτει σοβαρά τον πλανήτη - με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που όσοι lgbtq ακτιβιστές συντάσσονται με τους αντίφα καταφέρνουν να βλάψουν τον δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των ομόφυλων ζευγαριών. Περισσότερο από όσο γεννά συμπάθειες, η Γκρέτα πυροδοτεί αντιδράσεις. Χειρότερα ακόμα, στέλνει κόσμο στο στρατόπεδο των αρνητών της ανθρώπινης συμβολής στην κλιματική αλλαγή. 

Αύριο, λοιπόν, όταν οι γραφικοί θα εναντιώνονται για ακόμα μια φορά στις ανεμογεννήτριες διότι τους χαλάνε τη θέα, όταν συγκεκριμένα συμφέροντα θα επιμένουν στα ορυκτά καύσιμα, όταν οι νωθροί και οι αντικοινωνικοί θα μεταφράζουν τη βαρεμάρα τους να ανακυκλώσουν σε άποψη, η εμβληματική πια φυσιογνωμία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, της Γκρέτας θα είναι για όλους αυτούς μιας πρώτης τάξεως δικαιολογία.

Δυστυχώς η Γκρέτα, που τώρα συσπειρώνει πρόσκαιρα κυρίως τους συναισθηματικούς και τους ήδη φανατισμένους, όταν σβήσουν τα φώτα δεν θα βρεθεί μόνο σε δεινή προσωπική, ψυχολογική θέση (οι γονείς αυτό δεν το σκέφτονται;), αλλά θα έχει τελικά και αρνητική συμβολή σ´αυτό που επεδίωξε. Γιατί η οικολογία, όπως και κάθε τί το αγαθό, δεν υπηρετείται από προσωπεία μίσους, πολλώ μάλλον από την εκμετάλλευση παιδιών με νευρολογικές αναπτυξιακές διαταραχές.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.