Παρασκευή 21.02.2020

Financial Times: Oι προοπτικές στην Ελλάδα διαγράφονται ευοίωνες

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης, δημοσιονομικής ευθύνης και διοικητικού εκσυγχρονισμού» τονίζεται σε δημοσίευμα των Financial Times που στo στρατηγικό σχεδιασμό του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Πριν από δέκα χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κρίση χρέους που απείλησε να εξοντώσει την πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο, ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε και η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη. Η κρίση συνέθλιψε τον κοινωνικό ιστό και κατεδάφισε ένα από τα δύο πολιτικά κόμματα που είχαν εναλλάσσονταν στην εξουσία», όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

«Σήμερα, δεν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι προοπτικές στη χώρα διαγράφονται ευοίωνες. Οι αρχές ήραν τους ελέγχους κεφαλαίου, που επιβλήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000. Οι εκλογές τον Ιούλιο έδωσαν μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία, ένα συντηρητικό κόμμα που δεσμεύτηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης, δημοσιονομικής ευθύνης και διοικητικού εκσυγχρονισμού».

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε την καθυστερημένη εκδίκηση της ελληνικής αστικής τάξης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 ως η πιο ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», προσθέτουν οι Financial Times.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.