Παρασκευή 03.07.2020

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», με το οποίο επιδοτούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικίες.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πρώτη στιγμή, και των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στην πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αποφάσισε να δώσει νέες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων διαχωρίστηκαν, κατά περιφέρεια, ως εξής:

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία
Να σημειωθεί ότι η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ξεκινά στις 10:00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Σύμφωνα με τον οδηγό για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», ο αποδεκτός από το πρόγραμμα προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον, το «ταβάνι» του προϋπολογισμού των παρεμβάσεων ορίζεται στις 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» διαμορφώνονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων καθώς και των εξαρτώμενων τέκνων. Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης των παρεμβάσεων φτάνει το 70%.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» μπορεί να επιχορηγήσει πλήθος εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίες.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να προβούν, μεταξύ άλλων, στις εξής βασικές παρεμβάσεις:

αντικατάσταση κουφωμάτων
θερμομόνωση του κελύφους του κτιρίου
αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης
αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.