Βρετανία: Ο Τζόνσον θα κλείσει τη Βουλή στα μέσα Σεπτεμβρίου

Γράφτηκε στις .

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξει που αφορούν το Brexit με τον Μπόρις Τζόνσον να ετοιμάζεται να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ την αναστολή λειτουργίας της Βουλής λίγες, μέρες αφότου επιστρέψουν στα έδρανά τους οι βουλευτές το Σεπτέμβριο και μόλις λίγες εβδομάδες πριν την προθεσμία εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

 Στόχος του Τζόνσον, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, είναι να εμποδίσει τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και τους λοιπούς πολιτικούς αντιπάλους και βουλευτές να αποτρέψουν ένα άτακτο Brexit, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συνάψει μια νέα συμφωνία με την Ένωση.

Κόμματα της αντιπολίτευσης ήλπιζαν σε μια υποστήριξη από Συντηρητικούς βουλευτές που αντιτίθενται σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Αλλά με την κίνηση του Τζόνσον δεν απομένει επαρκής χρόνος για να περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας της Βουλής. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι το Brexit θα γίνει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία. Τα σχέδια του Τζόνσον έχουν ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μάλιστα διατυπώνονται έντονες διαμαρτυρίες στο hashtag #ΒlocktheCoup («Μπλοκάρετε το Πραξικόπημα) στο Twitter. O αντιπρόεδρος των Εργατικών, Τομ Γουάτσον, σχολίασε ότι πρόκειται για μια «σκανδαλώδη επίθεση κατά της δημοκρατίας μας», ενώ η στερλίνα πήρε την κάτω βόλτα μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα για τις προθέσεις του Τζόνσον.

meaculpa