Τετάρτη 22.01.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Μπολσονάρου προς G7: Θα δεχτώ τα 20 εκατ. μόνο αν ο Μακρόν ζητήσει συγγνώμη

Μπολσονάρου προς G7: Θα δεχτώ τα 20 εκατ. μόνο αν ο Μακρόν ζητήσει συγγνώμη

Έπειτα από την ανακοίνωση των ηγετών της G7 για χορήγηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για την κατάσβεση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, και τη δήλωση του Ζαϊχ Μπολσονάρου περί «αποικιοκρατικής» φύσεως νοοτροπία... τώρα, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δηλώνει πως είναι έτοιμος να συζητήσει μια αρωγή μόνο εάν ο Εμανουέλ Μακρόν «αποσύρει τις προσβολές».

«Κατ΄αρχάς ο κύριος Μακρόν πρέπει να αποσύρει τις προσβολές που πρόφερε σε βάρος μου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μπολσονάρου, αναφερόμενος στις κατηγορίες του Γάλλου προέδρου ο οποίος τόνισε ότι ο Μπολσονάρου είπε «ψέματα» για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του.

«Κατ΄αρχάς με χαρακτήρισε ψεύτη και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είπε πως η κυριαρχία μας στην Αμαζονία είναι ένα ανοικτό θέμα», δήλωσε ο Μπολσονάρου προτού συναντηθεί με τους εννέα κυβερνήτες των Πολιτειών της Αμαζονίας.

«Προτού συζητήσω και δεχθώ οτιδήποτε από τη Γαλλία (...) (ο κ. Μακρόν) πρέπει να πει συγγνώμη και με αφετηρία το σημείο αυτό μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Παρά το ότι ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει πως η κυβέρνησή του δεν διαθέτει χρήματα για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, παραμένει ασαφές αν η Μπραζίλια θα δεχθεί ή όχι την προσφορά της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη, παρά την ολοένα εντονότερη διεθνή ανησυχία και κατακραυγή.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.