Τετάρτη 11.12.2019
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ιταλική περιφέρεια προσφέρει μισθό 700 ευρώ για να προσελκύσει κατοίκους

Ιταλική περιφέρεια προσφέρει μισθό 700 ευρώ για να προσελκύσει κατοίκους

«Μισθό» ύψους επτακοσίων ευρώ τον μήνα προσφέρουν οι αρχές μιας περιφέρειας στην Ιταλία, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον αριθμό των κατοίκων της προκειμένου να ζήσει για τρία χρόνια σε ένα από τα χωριά της.

Όποιος, όμως, σκεφτεί ότι το συνολικό ποσό των 25.000 ευρώ είναι ελκυστικό, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μείνει σε ένα χωριό με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και ότι θα πρέπει ως απαραίτητο όρο να ανοίξει μια επιχείρηση στην περιοχή.

«Αν προσφέραμε απλά χρήματα τότε θα ήταν απλά άλλη μια ακόμη κίνηση ελεημοσύνης. Θέλουμε να γίνουν περισσότερα, θέλουμε οι άνθρωποι να επενδύσουν εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανοίξουν ό,τι επιχειρήση θέλουν: από φούρνο μέχρι εστιατόριο κ.α. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε "ανάσα" στην περιοχή επιτυγχάνοντας παράλληλα και αύξηση του πληθυσμού» δήλωσε στον Guardian ο πρόεδρος της επαρχίας Μολίζε, Ντονάτο Τόμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο χρήματα, της τάξης των 10.000 ευρώ, θα λάβουν και τα χωριά που υποδεχτούν τους νέους κατοίκους προκειμένου με αυτά να προχωρήσουν σε έργα υποδομών αλλά και να προωθήσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Βάσει των στοιχείων της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας το Μολίζε είναι η περιφέρεια που έχει χάσει τους περισσότερους μόνιμούς κατοίκους τα τελευταία χρόνια.

Μόνο το 2018 περισσότεροι από 2.800 μόνιμοι κάτοικοι είτε απεβίωσαν είτε μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή, αριθμός αυξημένος κατά 1.000 σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα με την Istat για πρώτη φορά τα τελευταία 90 χρόνια ο πληθυσμός των Ιταλών πολιτών έχει μειωθεί κατά 55 εκατομμύρια με τον ΟΗΕ να προβλέπει ότι στα επόμενα πέντε χρόνια η Ιταλία θα είναι η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία που θα δει τον πληθυσμό της να μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.