Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Βρετανικό μουσείο: Εκτιμούμε ότι τα Γλυπτά δεν απειλούνται από τα σημάδια στην οροφή

Βρετανικό μουσείο: Εκτιμούμε ότι τα Γλυπτά δεν απειλούνται από τα σημάδια στην οροφή

Αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες από το Βρετανικό Μουσείο και την αίθουσα που εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

 'Οπως δείχνουν φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών, στην αίθουσα υπάρχει μούχλα, υγρασία ακόμα και αράχνες αποτέλεσμα τις διαρροής νερού που σημειώθηκε το 2018 μετά από έντονη βροχόπτωση. Μιλώντας στον Ant1, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε πως τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν απειλούνται και ότι ειδική ομάδα παρακολουθεί τους χώρους.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην Πινακοθήκη Νταβίν. Το ζήτημα της εισροής ύδατος αντιμετωπίστηκε, όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη σε περιοχή με γλυπτά. Εκτιμούμε ότι τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά, αλλά τα αντικείμενα δεν απειλούνται. Η διατήρηση της συλλογής είναι υψίστης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα μας "Συντήρηση και Κτίρια" παρακολουθεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα Γλυπτά στη συλλογή», είπε.
Εχθές, σε δήλωσή της, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε προσβλητική την εικόνα εγκατάλειψης του Βρετανικού Μουσείου. Μάλιστα, η υπουργός επισήμανε πως πλέον είναι δίκαιο αίτημα η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.