Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Τουρκία αρνείται πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξημένες ροές προσφύγων

Η Τουρκία αρνείται πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξημένες ροές προσφύγων

Αρνείται η τουρκική κυβέρνηση ότι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί φέτος, ενώ παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της στήριξης που παρέχει στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το skai.gr την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε τον τούρκο πρεσβευτή ώστε να του εκφράσει την έντονη ενόχληση της Αθήνας με τις αυξημένες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών. Σήμερα ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως το δίμηνο μετά τις εκλογές του Ιουλίου οι φιλοξενούμενοι στα νησιά έχουν αυξηθεί κατά 8.000 έως 9.000.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Άγκυρας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σήμερα πως στο οκτάμηνο του έτους οι ροές προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν μειωθεί κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο κ. Σοϊλού υποστήριξε πως μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου έχουν πλεύσει προς τη χώρα μας 29.025 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 30.842 που είχαν επιχειρήσει να φτάσουν στα νησιά στο περυσινό οκτάμηνο. Το τηλεγράφημα δεν αναφέρει αν παρέθεσε επιμέρους στοιχεία συγκεκριμένα για το τελευταίο δίμηνο.

Ο κ. Σοϊλού άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την συμπαράσταση που προσφέρει στην Ελλάδα.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.