Τρίτη 07.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • New York Times: Ο Τραμπ είχε ζητήσει να πυροβολούν τους μετανάστες στα πόδια

New York Times: Ο Τραμπ είχε ζητήσει να πυροβολούν τους μετανάστες στα πόδια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, τον περασμένο Μάρτιο σε σύσκεψη με τους επιτελείς του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ είχε εμφανισθεί αποφαισμένος να προχωρήσει σε ενέργειες που φαντάζουν εξωπραγματικές.

Είχε ζητήσει το σφράγισμα των συνόρων με το Μεξικό, μήκους 2.000 μιλίων εντός 24 ωρών. Οι σύμβουλοι του ανέφεραν τους κινδύνους που εγκυμονούσε μια τέτοια κίνηση: Να αποκλειστούν Αμερικάνοι τουρίστες στην άλλη πλευρά των συνόρων, όπως βέβαια και να δημιουργηθεί ένα τεράστιο οικονομικό χάος.

Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους συμβούλους του ο Τραμπ εξέθεσε μια σειρά από "μέτρα” που θα μπορούσαν να ληφθούν τα οποία άφησαν άναυδους του συνομιλητές του: Μια από τις ιδέες του αφορούσε τη δημιουργία μιας τάφρου νερού την οποία θα γέμιζαν με φίδια και αλιγάτορες. Μάλιστα ζήτησε από τους συμβούλους του να εκτιμήσουν το σχετικό κόστος. Ύστερα έριξε στο τραπέζι να γίνει όλο το τείχος με το Μεξικό ηλεκτροφόρο και να ενισχυθεί με λόγχες στην κορυφή του οι οποίες να μπορούν να διαπεράσουν την ανθρώπινη σάρκα.

Αυτά αναφέρουν στο δημοσίευμα τους οι NYT, το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα του επερχόμενου βιβλίου "Border Wars: Inside Trump’s Assault on Immigration". Το βιβλίο αναμένεται να κάνει αίσθηση, καθώς οι αποκαλύψεις του βασίζεται σε μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν κοντά στον πρόεδρο εκείνη την εποχή, οι οποίοι μίλησαν όμως κάτω από καθεστώς ανωνυμίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δημόσια είχε εκφράσει την άποψη ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα πρέπει να πυροβολεί τους μετανάστες όταν αυτοί πετούν πέτρες, για να λάβει την απάντηση από το επιτελείο του ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Όμως σύμφωνα με μαρτυρίες του προσωπικού του, ο Τραμπ σε συζήτηση μαζί τους ανέφερε την προοπτική ο στρατός να πυροβολεί τους μετανάστες στα πόδια για να τους καθυστερήσει, για να λάβει την απάντηση ότι και αυτό θα ήταν παράνομο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκείνη την εβδομάδα του Μαρτίου το μεταναστευτικό ήταν η αφορμή για απανωτά ξεσπάσματα οργής του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα από την οργή του δεν ξέφυγαν τα στελέχη του επιτελείου του τα οποία δεν συναίνεσαν στις προτάσεις του. Απομακρύνθηκαν όλα από τον Λευκό Οίκο, μεταξύ αυτών και η πρώην υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν, η οποία είχε τον "άχαρο” ρόλο να εξηγεί στον Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τη νομοθεσία.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.