Δευτέρα 13.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ένα χρόνο μετά τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους

Ένα χρόνο μετά τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους

Την ερχόμενη εβδομάδα συμπληρώνεται ένας χρόνος κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων". 

Σήμερα, είναι η πράξη 52 για τα "κίτρινα γιλέκα" που συνεχίζουν πεισματικά τις διαμαρτυρίες, λίγες μέρες πριν από την πρώτη επέτειο του κινήματός τους το ερχόμενο Σάββατο.

Παρά τον μειωμένο αριθμό τους ένας πυρήνας κρατάει ζωντανό το κίνημα και σήμερα έχουν δοθεί δύο μεγάλα "ραντεβού", στο Παρίσι και το Στρασβούργο.

Στην πρωτεύουσα δύο είναι οι πορείες που ξεκίνησαν με διαδρομές στο βόρειο και ανατολικό Παρίσι. "Απέναντι σε μια κυβέρνηση που αγνοεί τα αιτήματά μας, κλείσε την τηλεόραση και φόρεσε το γιλέκο για την τιμή των εργαζόμενων και ας μη το θέλει ο Μακρόν", είναι ένα από τα βασικά συνθήματα.

Στο Στρασβούργο οι οργανωτές έχουν στείλει μήνυμα συμμετοχής προς όλη την περιοχή της Αλσατίας.

Παραμονές της επετείου και ήδη καταγράφεται ένας πρώτος απολογισμός από τις πολύμηνες συγκρούσεις σε όλη τη χώρα : 10.000 συλλήψεις, 3.100 καταδίκες εκ των οποίων 400 κατέληξαν σε φυλάκιση, νούμερα πρωτοφανή για ένα κίνημα κοινωνικού χαρακτήρα. Εν τω μεταξύ η Εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη με δελτίο Τύπου, ότι δύο αστυνομικοί θα προσαχθούν στο ποινικό δικαστήριο για να απολογηθούν για άσκηση βίας εναντίον των "κίτρινων γιλέκων". Ο ένας γιατί χαστούκισε διαδηλωτή και ο άλλος γιατί πέταξε βαριά πέτρα προς το πλήθος.

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.