Κυριακή 05.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Novartis: Την Τρίτη θα καταθέσει η Τουλουπάκη για τις καταγγελίες εις βάρος του Αγγελή

Novartis: Την Τρίτη θα καταθέσει η Τουλουπάκη για τις καταγγελίες εις βάρος του Αγγελή

Κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά, ο οποίος έχει αναλάβει να διερευνήσει τη δική της αναφορά για τον πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, δίνει την Τρίτη η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Πρόκειται για άλλη εισαγγελική έρευνα ξεχωριστή από εκείνη που διενεργείται στον Άρειο Πάγο με αφορμή τις καταγγελίες – «φωτιά» του κ. Αγγελή για παρεμβάσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς από τον περιβόητο «Ρασπούτιν».

Η έρευνα που διεξάγει ο κ. Παππάς έχει ως βάση αναφορά που έχει υποβάλλει προ μηνών σε βάρος του κ. Αγγελή η κυρία Τουλουπάκη. Σε αυτή την αναφορά της η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να κάνει λόγο για συγκεκριμένες κινήσεις του πρώην επόπτη της που στόχο είχαν να την εμποδίσουν να ολοκληρώσει γρήγορα την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία. Μάλιστα, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρεται σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις του κ. Αγγελή στο έργο της ακόμη και σε αλλαγή των παραγγελιών που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Επιπλέον, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι ο κύριος Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία από την εισαγγελία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Κατά τις πληροφορίες, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρεται και στο περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου Ελλήνων εισαγγελέων με ομολόγους της Αμερικανούς. Σε αυτή τη συνάντηση, όπως φέρεται να αναφέρει η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς έγινε λόγος για λογαριασμό που σχετιζόταν με πολιτικό αλλά ο κ. Αγγελής πρότεινε τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω Eurojust.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.