Τετάρτη 19.02.2020

Τρία «Ναι» στον Μητσοτάκη για την ψήφο των απόδημων

Με ευρύτατη συναίνεση θα περάσει, όπως όλα δείχνουν,  το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών που φέρνει η κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Κ. Μητσοτάκης έχει λάβει τρία «ναι» από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, ενώ  «όχι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ είχε διάρκεια 35 λεπτών και σύμφωνα με τις ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό ότι συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα η ψήφος των αποδήμων.

Στο διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκαν στο κρυολόγημα του πρώτου.

Έχοντας διαβάσει -προφανώς- το διάλογο του πρωθυπουργού με τη Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό για να «σπάσει» τον πάγο: «Έμαθα ότι είστε κρυωμένος» 
«Η Φώφη είναι χειρότερα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είναι η εποχή αυτή» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου πέρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης του έδειξε το μικρό του δάχτυλο που το έχει δέσει λόγω μιας κάκωσης στο μπάσκετ.

Μητσοτάκης: «Εσένα είναι εντάξει το χέρι σου;»
Βελόπουλος: «Οι κακές συνήθειες των αθλητών».
Μητσοτάκης: «Τι να σου προσφέρω;»
Βελόπουλος: «Εναν καλό εκλογικό νόμο και το δικαίωμα να ψηφίζουν οι 'Ελληνες ομογενείς».
Μητσοτάκης: «Τουλάχιστον στο δεύτερο είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».

Oι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα ολοκληρωθούν με το γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεδομένου ότι και η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ είπε «ναι» φαίνεται πολύ πιθανό το σχετικό νομοσχέδιο να συγκεντρώσει πάνω από 200 ψήφους.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το «ναι» που φάνηκε να λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και την θετική στάση του Μέρα25, υπολογίζεται το σχετικό ν/σ να συγκεντρώσει 214 ψήφους .

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.