Δευτέρα 06.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ξανθόπουλος: Σχήμα λόγου και νεολογισμός τα περί «χουντοεπιτροπής»

Ξανθόπουλος: Σχήμα λόγου και νεολογισμός τα περί «χουντοεπιτροπής»

Ως «σχήμα λόγου» και «νεολογισμό» χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6, την έκφραση «χουντοεπιτροπή» που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος διευκρίνισε πως ο Γιάννης Ραγκούσης χρησιμοποίησε την έκφραση χουντο–επιτροπή, επιμένοντας, όπως είπε, στον τρόπο που αγνοείται προκλητικά το περιεχόμενο της απόφασης, οι απόψεις των μελών της πλειοψηφίας και κυρίως ο νόμος και ο κανονισμός της βουλής «δηλαδή επειδή έχουμε τη πλειοψηφία, αποφασίζουμε και διατάσουμε κατά το κοινώς γνωστό; Δεν υπάρχουν πλαίσια; Δεν υπάρχουν θεσμοί; Δεν υπάρχουν κανόνες;» διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος αποφασίσουν να παρευρεθούν και δεν βγουν από την Επιτροπή, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε πως: «Αυτό καταρχάς θα πρέπει να το σκεφτούν αυτοί οι οποίοι άνοιξαν την ολισθηρή οδό. Είναι ένα πολιτικό ζήτημα το οποίο με πολιτικούς τρόπους πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το λύσουμε. Η πρόθεσή μας, η πρόθεσή τους είναι να είναι -άλλωστε για να μην προκαταλαμβάνω κανέναν, να σας πω λίγο το θεσμικό κομμάτι, ότι θα πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Μπούγας να ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής και αυτός να απευθύνει επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, και να του πει ότι "ξέρεις; Στείλε άλλους δύο στη θέση αυτών"- αυτό το πράγμα, από 'κει και μετά θα υπάρξει μία θεσμική αντίδραση καταγεγραμμένη για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.