Παρασκευή 29.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Φθιώτιδα: Λάθος συναγερμός για φωτιά οδήγησε σε ρίψεις από αέρος

Φθιώτιδα: Λάθος συναγερμός για φωτιά οδήγησε σε ρίψεις από αέρος

Σήκωσε σκόνη με τις εργασίες του στο χωράφι του και δέχθηκε κάμποσο νερό από τα... PZL που σηκώθηκαν ύστερα από συναγερμό για καπνό ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και τη Μενδενίτσα.

To περιστατικό συνέβη κοντά στο χωριό Καραβίδια Λοκρίδας.

Γυναίκα, από τον Άγιο Χαράλαμπο, ειδοποίησε το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής ότι βλέπει καπνό στην ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα δόθηκε σήμα σε ισχυρές δυνάμεις από Άγιο Κωνσταντίνο, Λαμία και Αταλάντη να κινηθούν προς το σημείο, αλλά και στα δύο PZL να επιθεωρήσουν την συγκεκριμένη περιοχή και να κάνουν ρήψη νερού σε περίπτωση που χρειαστεί.

Αν και αρχικά οι πιλότοι δεν είδαν κάτι ύποπτο, η γυναίκα επέμεινε στο κέντρο ότι βλέπει καπνούς με αποτέλεσμα να γίνει προληπτική ρίψη στο σημείο από όπου έβγαινε κάτι σαν καπνός.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η σκόνη από τον «καταστροφέα» που έφερε ο γεωργικός ελκυστήρας για να φτιάξει το χωράφι του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο αγρότης στο LamiaReport, δεν είναι η πρώτη φορά που σκόνη καπνού έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις παλιότερα είχε πάλι δεχθεί ρίψεις από PZL.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.