Τρίτη 02.06.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Άρειος Πάγος: Ξεκινούν οι έρευνες για το πως «στήθηκε» η υπόθεση Novartis

Άρειος Πάγος: Ξεκινούν οι έρευνες για το πως «στήθηκε» η υπόθεση Novartis

Ξεκινούν στον Άρειο Πάγο οι έρευνες για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών ότι η υπόθεση της Novartis, αποτελεί πολιτικοδικαστικό σκάνδαλο και σκευωρία,με δύο αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου να έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τα καταγγελόμενα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που έχει αναλάβει την έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει και λάβει σειρά κρίσιμων εγγράφων για την υπόθεση, ενώ αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να καλέσει και τους τρεις πολιτικούς να καταθέσουν.

Οι πολιτικοί τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν χωρίς στοιχεία στην υπόθεση, από την πρώτη στιγμή είχαν κινηθεί δικαστικά και είχαν καταγγείλει ως σκευωρία την εμπλοκή τους στην υπόθεση, στρεφόμενοι τόσο κατά των εισαγγελέων που χειρίστηκαν τη δικογραφία, όσο και κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων που τους ενέπλεξαν με καταγγελίες που δεν αποδείχθηκαν.

Στο μικροσκόπιο εισαγγελείς και πρώην κυβερνητικό στέλεχος

Επιπλέον, ερευνώνται οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή που έχει μιλήσει για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση αλλά και για την εμπλοκή σε αυτή πρώην κυβερνητικού στελέχους που φέρει το προσωνύμιο "Ρασπούτιν", για τον οποίο καταγγελίες έχει κάνει και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Οι καταθέσεις ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση του πολιτικοδικαστικού παρασκηνίου της υπόθεσης Novartis, όταν ολοκληρωθούν είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν τη δικογραφία στη Βουλή, σηματοδοτώντας την έναρξη κοινοβουλευτικών διαδικασιών που ήδη έχουν προαναγγελθεί.


meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.