Τρίτη 26.05.2020

«Επιστρέφει» στους δρόμους η ομάδα ΔΕΛΤΑ

Η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρούν στην άμεση επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε μια προσπάθεια να σπάσουν το «άβατο» των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με στελέχη του αρχηγείου, η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ θα στελεχωθεί με περίπου 300 αστυνομικούς από τις προλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών που προορίζονταν για την άμεση ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με το διαγωνισμό στις αρχές Νοεμβρίου. 

Στην ομάδα θα μπουν αυτοί που είναι νέοι σε ηλικία  και έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία στις ειδικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Αρχηγείου έχουν αρχίσει να τηλεφωνούν σε άνδρες που άνηκαν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ και να ενημερώνονται πως την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να περάσουν από συνέντευξη προκειμένου να ενταχθούν εκ νέου στη ΔΕΛΤΑ, η οποία και επανασυστήνεται.

Ο τελικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ακόμα ότι θα δημιουργηθούν μικτές ομάδες ελέγχου και περιφρούρησης των Εξαρχείων, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετούνται δίπλα στις διμοιρίες των ΜΑΤ-ΥΜΕΤ που έχουν καθήκοντα στατικής φύλαξης στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2009 σε εκτεταμένα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας και ανακοινώθηκε η κατάργησή της επί υπουργίας Νίκου Τόσκα μέσα Οκτωβρίου του 2015, δηλαδή το πρώτο έτος που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.