Τρίτη 25.02.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Κνάους: Στην Ελλάδα θα κριθεί το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Κνάους: Στην Ελλάδα θα κριθεί το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Στην Ελλάδα θα κριθεί το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, σύμφωνα με τον Γκέραλντ Κνάους. Πρόκειται για Αυστριακό ειδικό στα ζητήματα μετανάστευσης, που υπήρξε ο εμπνευστής της εν λόγω συμφωνίας η οποία υπογράφηκε το 2016.

 «Εάν καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό, τότε θα είναι λόγω της αποτυχίας στα ελληνικά νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κνάους, μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ. «Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι αφόρητη. Το σύστημα ασύλου είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης», τόνισε ακόμη ο Αυστριακός, σχολιάζοντας τις αυξημένες αφίξεις προσφύγων.

«Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά ήταν πάντα κακή και τώρα οι προσφυγικές ροές έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Οι Ελληνες συνειδητοποιούν ότι αν δεν λάβουν περισσότερη στήριξη, το σύστημα ασύλου τους θα καταρρεύσει εντελώς τους επόμενους μήνες», προειδοποίησε ο Κνάους. «Η Ελλάδα δέχεται τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου, κατά κεφαλήν, στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες δεν μπορούν από μόνοι τους να επεξεργαστούν αυτές τις αιτήσεις», επεσήμανε και πρότεινε ότι άμεσα πρέπει να στηριχθούν οι ελληνικές αρχές, για παράδειγμα από τη γερμανική υπηρεσία για τους πρόσφυγες.

Τέλος, ο Κνάους επεσήμανε ότι οι αφίξεις των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία παραμένει πολύ χαμηλότερος, σε σύγκριση με τις ροές τον Μάρτιο του 2016. «Καταγράφεται πράγματι αύξηση που συνιστά σημαντικό μήνυμα, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.