Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Κληρικοί Θήβας - Λιβαδειάς: Δεν θα κηδεύουμε όσους αποτεφρώνονται

Κληρικοί Θήβας - Λιβαδειάς: Δεν θα κηδεύουμε όσους αποτεφρώνονται

Οι κληρικοί της Μητρόπολης Θήβας και Λειβαδιάς διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν να τελέσουν νεκρώσιμη ακολουθία σε άτομο που αποφάσισε την καύση και όχι την ταφή του σώματός του.

«Οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών καί Λεβαδείας, θέλοντας να παραμείνουμε πιστοί στα δόγματα, την εκκλησιαστική παράδοση αιώνων, τούς ιερούς κανόνες διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας την καινοφανή, αντιπαραδοσιακή καί αντιχριστιανική πρακτική της καύσης των νεκρών και δεσμευόμαστε ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε να τελέσουμε νεκρώσιμη ακολουθία (κηδεία), υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ατόμου, το οποίο αποφάσισε και ζήτησε, το ίδιο ή το οικογενειακό περιβάλλον του, την καύση και όχι την ταφή του νεκρού σώματός του», αναφέρει το ψήφισμα των κληρικών.

Στο ψήφισμα, αναφέρεται επίσης, ότι «είναι αδιανόητο συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός να αρνείται τον ενταφιασμό και να επιλέγει την αποτέφρωση».

Οι κληρικοί αναφέρουν επίσης, ότι δεν τίθεται ζήτημα για ετεροδόξους, αλλοθρήσκους, άθεους ή άθρησκους, καθώς ο κάθε ένας είναι ελεύθερος και υπεύθυνος για τις επιλογές και τις πράξεις του.

«Η Εκκλησία, όμως, η οποία σέβεται την ελευθερία κάθε ανθρώπου, σε περίπτωση που της ζητηθεί να παραβεί τις αρχές και παραδόσεις Της κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το αποδεχθεί».

Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα, ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου για την καύση των νεκρών στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ριτσώνας, περίπου 70 χλμ μακριά από την Αθήνα.

 

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.