Τετάρτη 29.01.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Διάσωση 27 μεταναστών ανοιχτά της Σάμου και της Στρογγύλης – Συνελήφθη διακινητής

Διάσωση 27 μεταναστών ανοιχτά της Σάμου και της Στρογγύλης – Συνελήφθη διακινητής

Στη διάσωση συνολικά 27 προσφύγων προχώρησε το Λιμενικό σε Σάμο και Στρογγύλη το βράδυ της Παρασκευής.

Στην πρώτη περίπτωση, στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα προσφύγων και αλλοδαπών προέβη πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, λέμβο με πρόσφυγες και μετανάστες επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Αναφορικά με τη δεύτερη περίπτωση, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Στρογγυλής, και συγκεκριμένα καθώς απομακρυνόταν από τη νήσο, λέμβο με Κυβερνήτη έναν 44χρονο αλλοδαπό, από την οποία είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί ικανός αριθμός αλλοδαπών επί βραχώδους περιοχής.

Πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή του Κυβερνήτη, καθώς και των δεκαέξι αλλοδαπών από τη νήσο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης, όπου ο 44χρονος συνελήφθη ως ο διακινητής,

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.