Παρασκευή 17.01.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο Λήμνου

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο Λήμνου

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τα κενά στον ιατρικό τομέα είναι τόσα που καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου.

Το γεγονός ότι από την αρχή του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο έγιναν 67 διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, καταδεικνύει κατά την Ομοσπονδία, το μέγεθος της δυσλειτουργίας του νοσοκομείου Λήμνου.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ ότι ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί και πώς υπάρχει ένας επικουρικός χειρουργός που σήμερα συμπλήρωσε 50 ημέρες συνεχούς εφημερίας.

Ο κατάλογος με τις κενές θέσεις ιατρών είναι μακρύς. Δεν υπάρχει πλέον ουρολόγος και αιματολόγος καθώς είχαν μετακινηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το νοσοκομείο Λέρου, στο οποίο και επέστρεψαν.

Την ίδια διαδρομή, της αποχώρησης για το νοσοκομείο της μόνιμης οργανικής θέσης του, έκανε ο καρδιολόγος και πλέον έχει απομείνει ένας σε υπηρεσία. «Τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν, καθότι πολλές ημέρες το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από καρδιολόγο» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σε δυσχερή θέση αναμένεται να βρεθούν και οι νεφροπαθείς καθώς έφυγε και η επικουρική νεφρολόγος, καθώς έληξε η σύμβασή της.

«Οι χημειοθεραπείες γίνονται από ιδιώτες γιατρούς και στοιχίζουν 200 ευρώ ημερησίως με μπλοκάκι. Η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου δεν κάνει χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι στα καθήκοντά της» τονίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Εμπλοκή υπάρχει και με την Ορθοπεδική κλινική, καθώς παρότι υπάρχει γιατρός, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως ο εκτελών χρέη Διοικητή αρνείται να υπογράψει για την προμήθεια των υλικών και οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλα Νοσοκομείαμ εκτός του νησιού, με ό,τι ταλαιπωρία και έξοδα αυτό συνεπάγεται.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.